Netopirski teren – 13. 1. 2018

Tudi v letošnjem letu za vas pripravljamo terenske poslastice. Prvi leto bo netopirski in bo potekal v soboto, 13. 1. 2018. Vodil, ga bo Primož Presetnik.

Če bi se nam pridružil lahko več informacij izveš v spodnjem obvestilu.
Netopirji jame uporabljajo tudi za prezimovanje. Zato bomo v soboto 13. januarja  pregledali nekaj jam na Notranjskem in Primorskem. Dobimo se ob 7.00 na parkirišču v Tivoliju, nazaj se vrnemo zvečer. V primeru obilnejših snežnih padavin v petek in v noči na soboto bo se bo verjetno spremenila lokacija terena ali pa bo teren premaknjen na nedeljo 14. januarja.
-⁠ Udeležba je omejena -⁠ do 8 oseb.
– Obvezna oprema je čelada (4 ima DŠB, nekaj jih lahko priskrbim jaz) in naglavna luč, ki se da montirati na čelado, vsekakor je priporočljiva še dodatna luč in baterijski vložki. Pri terenski opremi morate upoštevati tudi možnost da boste do temena blatni ali mokri, zatorej rezervna obleka ne bo odveč. Tudi gumijasti škornji z dobrim podplatnim profilom in rokavice so zelo priporočljivi, prepovedani pa so črni škornji za na gnoj.
– Še običajno opozorilo: osebam s klastrofobijo, hudim odporom pred globino in strahom pred neznanim ali temo, teren odsvetujem.
– Dodatno opozorilo: Teren prav tako odsvetujem študentom, ki mislijo, da bodo s tem dobili tudi lahek podpis za predmet terensko delo. Od njih pričakujem, da se mi pred terenom javijo, imajo na terenu terensko beležnico, po terenu pa želim videti od cc. polovice do ene strani povzetka dela (ne več ne manj). Povzetek bo moral biti napisan v skladu z navodili za avtorje revije Natura Sloveniae, z izjemo naj bodo razmiki med vrsticami enojni. Povzetek bodo morali popravljati toliko časa, da bom z njim zadovoljen, šele nato bom pripravljen podpisati potrdilo. Tudi letos bom pregledal le povzetke, ki jih bom dobil v roku enega tedna od terena, saj se s tem ne mislim ukvarjati več sredi leta.

Teren je namenjen
članom Društva študentov biologije. V društvo se lahko včlaniš oz. podaljšaš članarino v društveni sobici, med uradnimi urami.
Ker je število mest omejeno ne odlašaj in pohiti s prijavo. Prijavo pošlji na cnah.aviz@gmail.com. Vključuje naj spodaj navedene podatke;
Zadeva: Netopirski teren – prijava
– ime in priimek
– smer in letnik študija
– mobilna številka
– ali imaš na voljo avto: da/ne