Arhiv številk

Do revije dostopate s klikom na naslovnico ali ime revije.

Antirepresor 27

Antirepresor 26

Antirepresor 25

 

Antirepresor 25

Antirepresor 24

 

Antirepresor 24

Antirepresor 23

 

Antirepresor 23

Antirepresor 22

 

Antirepresor 22

Antirepresor 21

 

Antirepresor 20

Tole številko posvečam prav posebej terenskim biologom po srcu, ki brez terenov ne morete živeti, in vsem tistim, ki bi brez terenskega sonca in blata veliko večkrat padali v depresijo, živčne zlome in napade butanja z glavo ob zid.

Antirepresor 19

Zopet smo torej na tisti točki časa v letu, ko se stvari začenjajo odvijati z bliskovito naglico. Ta trenutek se zdi, kot da se je svet za počasi ustavil, martinčkanje na že toplem pomladnem sončku in pivo se zdita čisto dobra ideja. No, ampak saj vsi nekje v potlačenih delih podzavest vemo, da se bomo čez en teden in pol spraševali in si razbijali glavo, kako smo lahko sami sebe zavedli v tako prijetno iluzijo. In v tem prelomnem trenutku je tukaj zopet naš Antirepresor, tokrat malo resnejši, kompenzira ljubezen v zraku in ptičje petje – kdo ve kaj točno je tisto, kar spomladi daje občutek milnih mehurčkov v trebuhu… In kakorkoli se že bodo stvari skotalile po času naprej, to je občutek, ki si ga velja zapomniti za kakšen zaprašen in obupan trenutek mračni knjižnici.

 

Antirepresor 18

Torej, uspelo nam je! V rokah drţite novo, čisto sveţo številko Antirepresorja, nastanku katere pa botruje nekaj omembe vrednih dogodkov, ki so pomembno zaznamovali pričujočo izdajo. Prvi in hkrati smešno teţko razloţljiv je zamenjava uredništva, kar pomeni, da je dobri stari Antirepresor padel na milost in nemilost v roke novi, čisto neizkušeni urednici in sicer bolj ali manj po naključju o katerem pa bi rekla le tole: ţivljenje ima pogosto neverjetno veliko skupnega z igrico telefončki – nikoli ne moreš biti popolnoma prepričan, da si prav razumel, pa vendar – na koncu se zmeraj izcimi kaj novega, nenavadnega, zabavnega in nepričakovanega!

 

Antirepresor 17

Vse najboljše za te, vse najboljše za te, vse najboljše, dragi Antirepresor, vse najboljše za te! Ja, res je, Antirepresor že dekadentno dekado razveseljuje študente in zaposlene na Oddelku za biologijo BF (pa verjetno še koga :). Ob tem jubileju mu želimo vse najboljše, veliko pridnih piscev, risarjev in fotografov, lepih naslovnic, zanimivih prispevkov in zvestih bralcev.Mislim, da se je na tem mestu potrebno zahvaliti vsem ljudem, ki so skozi vsa ta leta tako ali drugače pomagali pri soustvarjanju naše revije. Brez vas je ne bi bilo!Seveda pa bi bil Antirepresor nesmiseln brez vas, dragih bralcev- tu smo za vas in zaradi vas! Tako da gre zahvala tudi vam.

 

Antirepresor 16

V obsežni, 16. številki Antirepresorja, so se znašli članki, ki pokrivajo področja od A do Ž. Žal smo se v času priprave glasila poslovili od prof. dr. Toneta Wraberja, zaslužnega profesorja na Oddeku za biologijo, in Gregorja – študenta 2. letnika biologije. Za študente smo pripravili uporabne informacije – izvajalce predmetov v 1. letniku in njihove kontakte, do tega, kdaj je odprt “Vivo”, ali kam poklicati, če pozabite pravočasno vrniti knjigo. Ker se naši biologi veliko “potepajo”, si lahko preberete utrinke z Islandije ali Venezuele, ali pa se seznanite z biološkimi kongresi. Zdaj pa le poprimite za Antirepresor in uživajte v prebiranju!

 

Antirepresor 15

»Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj (junij). Le kaj ti bo sonce in rože … zakaj?«

Ampak mi smo čakali na maj (in junij). Mar nam je sonca – ki je končno po dolgem deževnem obdobju zažarelo v vsej svoji moči. In rože … Halo, saj smo biologi! 🙂 (Brez rož ne bi bilo, na primer, sistematske botanike in fiziologije rastlin). Še bolj pa se je junija veselila 15. številka Antirepresorja, ki je končno ugledala luč sveta. Upava, da vas bo ta številka razveselila prav tako kot sonce in rože.

 

Antirepresor 14

Ta številka je bolj “ekološko” obarvana. Predstavlja se vam Katedra za ekologijo in varstvo okolja; prof. dr. Mihael J. Toman se ubada z vprašanjem: Eko – način življenja, ali nateg? Predstavlja se vam Nacionalni inštitut za biologijo, Študentski svet Biotehniške fakultete, Komisija za dodiplomski študij Oddelka za biologijo in novo predsedstvo Društva študentov biologije.

 

Antirepresor 13

V tej številki se vam predstavlja Katedra za fiziologijo živali; če ste zamudili Ekosisteme Jadrana v Črni Gori, si lahko preberete, kaj smo tam počeli; poročamo z brucovanja biologov; zadnji del pa je bolj “Darwinistično” obarvan, saj se bliža leto 2009 – 200 obletnica Darwinovega rojstva.

 

a12

 

Antirepresor 12

 

Antirepresor 11

Kaj so si študentje in profesorji mislili o začetkih bolonjskega sistema pri nas? Kako se razlikuje Sistem pri nas in v Angliji? V tej številki AR si lahko preberete kar obsežen prispevek o bolonjskem študiju, prav tako pa pokukate v zakulisje Katedre za genetiko.

 

Antirepresor 10

Jubilejna 10 številka AR je precej »prizemljena« – del številke je namreč posvečen Dnevu zemlje. Prav tako si lahko preberete kar tri intervjuje z našimi študenti ter si preberete kaj več o terenskih zgodah in nezgodah.

 

Antirepresor 9

Deveta številka AR vam prinaša cel kup prispevkov o raznih znanstvenih odkritjih, dododivščine študentov, ki so se udeležili Ekosistemov Jadrana 2007 na Pagu, tri intervjuje, strip in še kaj.

 

Antirepresor 8.5

Ta poletno obarvana številka vas bo popeljala po svetu- Indija, Norveška, Gana, Turčija…

Torej, če se vam potuje, če imate dovolj mračne Ljubljane, si le privoščite kakšen zastonjkarski »potep« s posebno izdajo Antirepresorja.

 

Antirepresor 8

Seveda smo vsi vedeli, da je čokolada dobra za možgane – in tu je dokaz! Čokolada pa je tudi eden izmed glavnih adutov Valentinovega- te zanima ozadje tega praznika? Privoščite si vznemirljiv izlet v svet toksinov – v tej številki Antirepresorja se namreč predstavlja katedra za biokemijo.

 

Antirepresor 7

Urniki so že od nekdaj trn v peti študentov biologije, delanje herbarija se lahko spreobrne v pravo malo dogodivščino, študij v tujini je pa itak največja dogodivščina od vseh. Tisto leto smo biologi zmagali na BF se igra (ja, Homo sapiens biologicus slovenicussmo pač superiorni). 😉

Antirepresor 6

Si pravi biolog ali nisi? Sedaj lahko rešiš test in se rešiš dvomov enkrat za vselej! Če še vedno omahuješ ali bi šel na letošnje Ekosisteme ali RTŠB si lahko prebereš razloge za.

Prav tako pa izveš kako so praznovali desetletnico DŠB-ja!

 

Antirepresor 5

Vas zanima, kakšno mnenje imajo študentje drugih smeri in fakultet o biologiji? Kakšno je njihovo znanje biologije? Prav tako lahko izveste vse kar vas je kdaj zanimalo o herpetološkem društvu in DOPPS-u ter si preberete intervjuja s prof. dr. Jasno Štrus ter učiteljico biologije.

 

Antirepresor 4

V četrti številki se predstavijo razna biološka društva- netopirsko, entomološko, kačjepastirsko ter društvo Morigenos. Preberite si vse o etologiji Bruc sp. ter se poučite o forumaškem besedišču. Če pa vam je dolgčas pa le rešite biološko križanko!

 

Antirepresor 3

Preberite si mini intervju z brucovanja, se zgražajte na vandalizacijo naše prelepe stavbe ter sočustvujte z problemi naših študentk.

 

Antirepresor 2

V drugi številki Antirepresorja si lahko preberete problematiko veternih elektrarn, zgode in nezgode vpisovanja v višji letnik, se podate na potovanje v vročo Afriko ter prekopavate gvano v grajski kleti gradu Grad. In vse to iz udobja domačega naslanjača!

 

Antirepresor 1

Pred vami je prva številka revije Antirepresor, ki je izšla pod okriljem Društva študentov biologije. Bi radi izračunali vaš IQ? Vas zanima, kakšen šport je sketanje? Kaj so takratni študentje počeli na Pelješcu?

Privoščite si dobro turško kavo in uživajte ob branju prve številke AR- seria nova!