Filmski večer

V sredo 29.3 je potekal filmski večer, ki sem ga organizirala s strani Društva študentov biologije in Društva biologov Slovenije. Na dogodku je izšla nova številka Antirepresorja (glasilo društva študentov biologije), nato pa smo si ogledali film Zgodba Save, kateremu  je sledila še okrogla miza z Rokom Rozmanom.

Celoten večer se je začel s počasi naraščajočim duhom vznemirjenja, saj je luč dneva po štirih mesecih pisanja člankov, oblikovanja, lektoriranja,… sonce končno ogledal Antirepresor. V njem objavljeni članki, v bralcu prebudijo raziskovalni duh, katerega je ob začetku predavanja prevzel film Zgodba o Savi. Ta mu je kmalu s prelepimi in razburljivimi posnetki začetka poti kajakašev, primešal še prevzetje nad lepotami, ki so bile na žalost pred nami le v slikovni in zvočni obliki. Naslednjo uro in pol smo na velikem platnu spremljali pot štirih kajakašev od izvirov do meje s Hrvaško. Med to potjo smo gledalci reko Savo ponovno spoznali in sicer iz kajaka. Ta novi zorni kot, je v men prebudil še večje zavedanje o lepotah in diverzitetnem bogastvu, ter kasneje razočaranje in zaskrbljenost nad stanjem reke na nekaterih njenih delih.

Po končanem ogledu, je sledila še okrogla miza z Rokom Rozmanom. Tu smo lahko udeleženci postavili svoja vprašanja, ki so začele zelo različne teme, iz katerih so se razvili zelo zanimivi pogovori. Prav te so zame na koncu predstavljali vrhunec večera.