Filmski večer

Društvo študentov biologije in Društvo biologov Slovenije vas vabita na filmski večer. Ogledali si bomo film Zgodba Save, nato pa bo sledila še okrogla miza z Rokom Rozmanom.

Rok je Slovenijo zastopal na Poletnih olimpijskih igrah 2008 v disciplini veslaštva, nato pa se posvetil študiju biologije. Danes se posveča ekstremnemu kajekaštvu in deluje kot aktivist za ohranjanje rek Balkana. V filmu, ki si ga bomo ogledali, je prikazano potovanje Roka in še treh kajakašev po reki Savi, vse od njenih izvirov do meje s Hrvaško.

Dogodek bo potekal 29.3.2023 ob 18.00 na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Udeležba na dogodku je brezplačna. Ker je število mest omejeno, se bo za ogled filma potrebno prijaviti. Prijave se bodo odprle 17.3.2023 ob 20.00, preko obrazca, ki ga boste našli na spletni strani Društva Študentov biologije (https://dsb.si/). Vse nadaljnje informacije boste prijavljeni dobili preko maila, največ sedem dni po odprtju prijav.

Pred projekcijo filma bodo na voljo tudi brezplačni izvodi nove številke Antirepresorja – glasila Društva študentov biologije, v katerem so objavljeni članki, ki jih v celoti napišejo študentje bioloških smeri. Letos je k bogati vsebini glasila prispevalo več kot 20 študentov biologije. Tako boste lahko prebirali o izkušnjah in dogodivščinah s študentskih terenov, spoznavali pogled mladega ornitologa na varovanje ptic, se naučili skrbeti za poškodovanega netopirja in še mnogo več.

Dogodek je sofinanciran s strani Študentske organizacije Biotehniške fakultete (ŠOBF) in Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU).