Metuljarski teren – Prestavljen na 10. 7. 2021

Poletje se bliža, sonce sije in temperature rastejo – odličen čas za lov in ogled ene najbolj karizmatičnih vrst žuželk!

 

Sledeči vikend, 10. ali 11. 7. 2021, bo Društvo za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije organiziralo metuljarski teren na Kraškem robu! Ta velja za enega z metulji najbolj pestrih območij v Sloveniji. Z nekaj sreče bomo na terenu opazili redke toploljubne vrste metuljev, značilne le za sredozemski svet. Mednje sodijo veliki mehurkar, modri kupido in beli L. Teren bo potekal predvidoma do 17. ure. Vodili ga bomo Andrej Peternel, Luka Šturm in Kaja Vukotić. Teren se v primeru slabih vremenskih razmer prestavi.

Teren je namenjen vsem, sploh tistim, ki bi se radi prvič udeležili metuljarskega terena. Metuljnice niso potrebne, razen, če jo imaš.

 

KJE: Zberemo se na parkirišču pred Biološkim središčem (koordinate: 46.051991, 14.471288)

KDAJ: Ob 8:00. Teren bo celodnevni, predvidoma do 17:00.

NE POZABI:

  • Dobra obutev (priporočljivi gojzarji nad gležnjem)
  • Pokrivalo (klobuk, ki pokrije tudi ušesa in tilnik)
  • Zaščita pred soncem (močna sončna krema in dolgi rokavi)
  • Malica
  • Voda (vsaj 2L na osebo)!!
  • Terenska beležka
  • (neobvezno, priporočljivo) Fotoaparat

 

Dodatne informacije sledijo po prijavi. Teren bo možno uveljavljati kot izbirni teren pri predmetu TDBZ. Kdor bo to želel, bo moral oddati podpisan in izpolnjen formular za zunanje izvajalce in ustrezno poročilo (metode, lokacije, seznam vrst…).

 

 

Prijave na teren se odprejo v sredo, 7. 7. 2021, ob 17:00. Ker je bil teren prestavljen se je sprostilo 5 mest, zato bodi s prijavo točen, če se terena želiš udeležiti. Prijav pred 17:00 se ne upošteva. 

Na elektronski naslov lan.zirkelbach99@gmail.com pošlji:

Zadeva: Metuljarski teren 10. 7. 2021 – prijava

 

-IME PRIIMEK

 

-SMER IN LETNIK ŠTUDIJA

 

-MOBILNA ŠTEVILKA

 

-ALI IMAŠ NA VOLJO AVTO DA/NE

 

Avtor fotografije je Andrej Peternel.

Med terenom upoštevajte priporočila NIJZ za preprečitev širjenja SARS-CoV 2.

Teren je namenjen članom društva študentov biologije. Včlanite se lahko prek spletne strani (dsb.si), članarino pa poravnate prek TRR ali pa med uradnimi urami društva.

Sofinancer projekta je ŠSBF.

ssbf