Netopirski teren – 14.1.2017

Pridruži se nam na netopirskem terenu! 🙂

NETOPIRJI jame uporabljajo tudi za PREZIMOVANJE. Zato je tudi letošnja zima primeren čas za pregled nekateri prezimovališč. V SOBOTO 14. JANUARJA, se bomo odpravili pregledat nekaj JAM IN OSTALIH PODZEMNIH HABITATOV NA PRIMORSKO IN NOTRANJSKO.

Dobimo se OB 7.00 NA PARKIRIŠČU V TIVOLIJU, nazaj se vrnemo zvečer, v primeru obilnejših snežnih padavin v petek in v noči na soboto bo se bo verjetno spremenila lokacija terena ali pa bo sam teren premaknjen na kasnejši datum, boste pa o vsem pravočasno obveščeni.

Obvezna oprema je ČELADA (4 ima DŠB, nekaj jih lahko priskrbi mentor), in NAGLAVNA LUČ, ki se da montirati na čelado. Priporočljiva je še DODATNA LUČ in BATERIJSKI VLOŽKI. Pri terenski opremi morate upoštevati tudi možnost da boste do temena blatni ali mokri, zatorej REZERVNA OBLEKA ne bo odveč. Tudi GUMIJASTI ŠKORNJI z dobrim podplatnim profilom in ROKAVICE so zelo priporočljivi (še posebno škornji bodo pri tem terenu zelo ustrezni), prepovedani pa so črni škornji za na gnoj.

Še običajno opozorilo: Osebam s klavstrofobijo, hudim odporom pred globino in strahom pred neznanim ali temo, je teren odsvetovan.

Dodatno opozorilo mentorja : Teren prav tako odsvetujem študentom, ki mislijo, da bodo s tem dobili tudi lahek podpis za predmet terensko delo. Od njih pričakujem, da se mi pred terenom javijo, imajo na terenu terensko beležnico, po terenu pa želim videti od polovice do ene strani povzetka dela (ne več ne manj). Povzetek bo moral biti napisan v skladu z navodili za avtorje revije Natura Sloveniae, z izjemo naj bodo razmiki med vrsticami enojni. Povzetek bodo morali popravljati toliko časa, da bom z njim zadovoljen. Pregledal bom le povzetke, ki jih bom dobil v roku enega tedna od terena, saj se s tem ne mislim ukvarjati več sredi leta.

PRIJAVE in vprašanja potekajo na mail: cnah.aviz@gmail.com
V prijavi navedi:
– ime in priimek,
– letnik in smer študija,
– ali imaš na voljo avto,
– če rabiš čelado, ter kako je z drugo opremo,
– telefonsko številko

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO na 8 ljudi, saj so jame občutljiv habitat, ki ni za masovni turizem. Zato se prijavite čimprej. Prav tako prosim, da se PRIJAVI VSAK SAM.

Teren je namenjen članom Društva študentov biologije. Če še nisi včlanjen ali moraš podaljšati članarin, to lahko narediš do petka, 13.1., v času uradnih ur v naši sobici