Terenski dnevi Biokova

Ker terenov ni nikoli, in čisto zares nikoli dovolj, tokrat DŠB organizira podaljšan terenski vikend v središču vroče točke biodiverzitete na Biokovem. Terenski vikend bo potekal od 28. do 31. maja, sodeluješ pa lahko v skupini za METULJE, PLAZILCE, VELIKE ZVERI in PODZEMSKO FAVNO*.Biokovo je gorovje ki se razteza ob dalmatinski obali med rekama Neretvo in Cetinjo ter dosega preko 1700 m nadmorske višine. Območje krasi mediteranska klima z zanj značilno združbo flore in favne, ki se spreminja z višinskim gradientom in kontinentalnim vplivom. Področje je dom nekaterih endemičnih vrst, kljub dostopnosti pa to območje skriva še marsikaj neodkritega. Biokovo je naravni park in od leta 2013 tudi območje Natura 2000.

Pridruži se raziskovalni ekipi na nepozabnem terenskem vikendu, kjer bomo skupaj odkrivali naravno in kulturno dediščino južne Dalmacije.

Kje: Biokovo, Hrvaška (idilična planinska koča)
Kdaj: 28.-31.5.2015
Kako: Prevoz z mentorji oz. po dogovoru
Koliko: 20 EUR
Skupine:
Metulji – Vid Švara
Podzemska favna* – Teo Delić
Plazilci – Katarina Drašler
Zveri – Marko Rajković
*Udeležba v skupini za podzemeljsko favno je mogoča le z opravljenim izpitom jamarske šole oz. z ustreznim znanjem vrvne tehnike.

Prijave bodo mogoče od petka, 15.5.2015, od 20:00 na povezavi https://docs.google.com/forms/d/1cwcNS9zW8tusiSLakfaBcdSVWQSnzbB8Lkk6M4k-mhQ/viewform! Pogoj za prijavo je članstvo v DŠB (poravnana članarina za leto 2014/15).

Za tiste, ki bi radi o Biokovem izvedeli več, link do spletne strani: http://www.pp-biokovo.hr/en/25/cultural-heritage.