Terenski vikend v Prekmurju

Sneg se je stopil, sonček je posvetil in spet je čas za DŠB terene. Tokrat bomo terenili kar cel vikend.

Terenski vikend bo potekal od 27. do 29. aprila v Prekmurju. Nastanjeni bomo v Osnovni šoli Puconci. Ker smo se potrudili in našli najcenejše možne rešitve, prijavnine tokrat ne bo:)

Delovale bodo supermegastične skupine:
Dvoživke – mentorica Špela Gorički
Šakali – mentor Sebastijan Lamut
Netopirji – mentor Jaka Kregar

Zbrali se bomo v petek ob 16. uri pri OŠ Puconci, odhod pa bo v nedeljo dopoldan. V petek in soboto zvečer bo za tiste, ki bodo to želeli, organizirano prenašanje dvoživk. V Prekmurju zaščitne ograje za dvoživke niso ravno pogoste, ti. črnih točk pa je veliko. Velika je tudi vrstna pestrost, možno je srečati tudi redkejše vrste kot so česnovka, plavček in zelena rega. V nedeljo dopoldan bo možen tudi dodaten ornitološki teren na Soboško kamešnico. Po terenu nas bo vodil Gregor Domanjko, predsednik pomurske sekcije DOPPS-a.

Prijave potekajo na littlemissgreedy.21@gmail.com. Prosim naj se prijavi vsak sam. Potni stroški za vožnjo po terenu bodo povrnjeni.

Kaj morate napisati v prijavi?

– v kateri skupini bi bili in eno rezevno skupino,
– ali imate na voljo avto,
– ali bi se želeli udeležiti nedeljskega ornitološkega terena in/ali prenašanja dvoživk,
– če ste vegetarijanci ali vegani.
Teren bo verjetno možno uveljavljati za TDBZ.
Prijave potekajo do srede zvečer (20:00), saj vas moram potem razporediti v skupine, v četrtek pa prijavljeni dobite mail z dodatnimi informacijami. Prijavite se čimprej, saj je število udeležencev v vsaki skupini omejeno. Kdor prvi pride, prvi melje.

OBVEZNA OPREMA: spalna vreča, kakšna blazina za spati in čelka. Če slučajno česar od tega nimate mi prosim sporočite in bomo zrihtali, ne pa da pridete na teren brez opreme. Rabite tudi terensko obutev (dvoživke, ne pozabiteškornjev), topla oblačila, čutarica za vodo, terenska beležnica in grafitni svinčnik:)

Teren je organiziran od članov za člane DŠB. Če letošnje članarine (3 eur) še niste poravnali, pa bi radi šli na teren, se vseeno čimprej prijavite, članarino pa poravnajte do srede v času uradnih ur.

Lepo se imejte pa se vidimo! 🙂