Mreženje netopirjev – 15.5.2017

Za za prave biologe terenskega dela ni nikoli preveč. Zato te vabim, da se nam v ponedeljek, 15.5.2017, pridružiš pri mreženju netopirjev. Predvidena lokacija terena, ki ga bo vodil Jan Gojznikar, je Napoleonov most nad reko Vipavo, Dolenje pri Ajdovščini.

dsc_0017-1

Tokratni netopirski teren nas bo popeljal v nočno življenje teh izjemnih sesalcev. Na lovu v mreže se bomo spoznali s konceptom in metodiko mreženja, ter z njegovim pomenom za spremljanje in raziskave netopirjev. Udeleženci se bodo tako pobliže spoznali z netopirji in videli, kako potekajo meritve in določanje.

Ker bo teren nočni se je potrebno toplo obleči. Zaradi dela nad vodo so škornji obvezni, potrebna pa je tudi čelna ali vsaj dobra ročna svetilka. Ker je Vipava pri temu mostu izredno mrzla (izkušeno na lastni koži), je v primeru, da vas bo zeblo ali da se zmočite vedno dobrodošlo nekaj, da se lahko preoblečete.

Predviden štart iz Ljubljane je po 17. uri. Ker se zna teren podaljšati v pozne nočne ure, teren odsvetujem vsem, ki imajo naslednji dan zgodnje jutranje obveznosti.

Teren bo (po predhodnem dogovoru z vodjo terena) možno uveljavlajti za TDBZ.

Teren je namenjen članom Društva študentov biologije. Če še nisi včlanjen ali moraš podaljšati članarino to lahko storiš med uradnimi urami v DŠB sobici.

Prijave zbiram do najkasneje petka, 12.5.2017. Število udeležencev je omejeno zato pohitite! 🙂
Prijavo pošlji na cnah.aviz@gmail.com. Vključuje naj spodaj navedene podatke;

Zadeva: Mreženje netopirjev – prijava
– ime in priimek
– smer in letnik študija
– mobilna številka
– avto: da/ne

Se vidimo!

Sofinancer projekta je ŠSBF.
ssbf