Netopirsko-jamarski teren – 12. 1. 2020

Pozdravljeni,

 

januarja 2020 bo prvi teren koledarskega leta netopirsko-jamarski teren. Vodil ga bo mentor Primož Presetnik, bo pa v nedeljo, 12. 1. 2020.

Mentorjev opis terena:

Nekatere vrste netopirjev prezimijo v jamah, ki so zato odlično izhodišče za spremljanje populacijskih trendov teh vrst.

V nedeljo 12. januarja 2020 se torej dobimo ob 7.00 na parkirišču v Tivoliju, nazaj se vrnemo proti večeru. Lokacija/e – po trenutnem navdihu in glede na terenske razmere, predvidoma pa na Notranjskem in/ali Primorskem.

-⁠⁠ Udeležba je omejena -⁠⁠ do 8 oseb (= 2 avta).

– Obvezna oprema je čelada (4 ima DŠB, nekaj jih lahko priskrbim jaz) in naglavna luč, ki se da montirati na čelado, vsekakor je priporočljiva še dodatna luč in baterijski vložki. Pri terenski opremi morate upoštevati tudi možnost da boste do temena blatni ali mokri, zatorej rezervna obleka ne bo odveč. Tudi gumijasti škornji z dobrim podplatnim profilom in rokavice so zelo priporočljivi, prepovedani pa so črni škornji za na gnoj.

– Še običajno opozorilo: osebam s klavstrofobijo, hudim odporom pred globino in strahom pred neznanim ali temo, teren odsvetujem.

– Dodatno opozorilo: Teren prav tako odsvetujem študentom, ki mislijo, da bodo s tem dobili tudi lahek podpis za predmet terensko delo. Od njih pričakujem, da se mi pred terenom javijo, imajo na terenu terensko beležnico, po terenu pa želim videti od c. polovice do ene strani povzetka dela (ne več ne manj). Povzetek bo moral biti napisan v skladu z navodili za avtorje revije Natura Sloveniae, z izjemo naj bodo razmiki med vrsticami enojni. Povzetek bodo morali popravljati toliko časa, da bom z njim zadovoljen, šele nato bom pripravljen podpisati potrdilo. Tudi letos bom pregledal le povzetke, ki jih bom dobil v roku enega tedna od terena, saj se s tem ne mislim ukvarjati več sredi leta.

tl;dr:

KDAJ, KJE: nedelja, 12. 1. 2020, ob 7.00 na parkirišču v Tivoliju.

 

Prijave za teren se odprejo v nedeljo, 5. 1. 2020 ob 19.00! 

Prijavo pošljite na lan.zirkelbach99@gmail.com. Vključuje naj naslednje podatke:

Zadeva: Netopirsko-jamarski teren – prijava

– IME IN PRIIMEK

– SMER IN LETNIK ŠTUDIJA

– MOBILNA ŠTEVILKA

– ALI IMAŠ NA VOLJO AVTO DA/NE

 

Teren je namenjen članom Društva študentov biologije. Včlanite se lahko preko spletne strani (https://dsb.si/?page_id=2932) ali med uradnimi urami v sobici DŠB.

 

Sofinancer projekta je ŠSBF.