Netopirski teren – 5. 6. 2020

Pozdravljeni!

Po dolgem predahu je čas, da tudi mi poženemo konje. Teren, ki bo prebil led, se tiče netopirjev, vodil ga bo pa mentor Jan Gojznikar, ki o terenu pravi takole:

Ker nam je letos načrte o lovu v mreže prekrižal koronavirus in ker je napočil čas, ko so samice visoko breje in začenjajo kotiti, se bomo opazovanja teh skrivnostnih sesalcev lotili nekoliko drugače. Tako bomo pri enem izmed cerkvenih kotišč opazovali, kako se bodoče mamice mrzlično odpravljajo na večerni lov. Spremljanje izletavanja netopirjev iz cerkve sv. Jurija v Veliki Ligojni bo potekalo v petek, 5. junija v večernih urah. Za udeležbo ne potrebujete ničesar razen toplih oblačil in čelne svetilke. Čeprav smo že zapluli v izpite, naj vas pomirimo – teren bo relativno kratek, tako da se boste najbolj zagreti študentje hitro vrnili za pivske koz… khem… knjige. 😉

 

KDAJ: petek, 5. 6. 2020, zvečer.

KJE: Velika Ligojna.

DODATNO: V primeru dežja teren odpade, prav tako pa ni za TDBZ.
V društvu se zavedamo, da je pandemija koronavirusa še vedno aktualna, vendar je na terenu težko zagotavljati varnostno razdaljo in druge preventivne ukrepe. Če imaš bolezenske simptome, ali si bil/a v stiku z okuženo osebo, ostani doma. Maske niso obvezne. In najpomembnejše, terena se udeležuješ na lastno odgovornost!

 

Prijave za teren se odprejo v sredo, 3. 6. 2020 ob 19.00!

Prijavo pošljite na lan.zirkelbach99@gmail.com. Vključuje naj naslednje podatke:

Zadeva: Netopirski teren – prijava

– IME IN PRIIMEK

– SMER IN LETNIK ŠTUDIJA

– MOBILNA ŠTEVILKA

– ALI IMAŠ NA VOLJO AVTO DA/NE

 

Teren je namenjen članom Društva študentov biologije. Včlanite se lahko preko spletne strani (https://dsb.si/?page_id=2932) ali med uradnimi urami v sobici DŠB.

Prikazna fotografija: Simon Zidar

 

Sofinancer projekta je ŠSBF.