Speleobiološki teren – 21. 2. 2021

Pozdravljeni soštudentje!

 

S ponedeljkom prehajamo v oranžno fazo, kar omogoča druženje do 10 oseb in prehajanje občinskih in regijskih meja. In to pomeni, da je čas za terene!

 

Prvi teren študijskega leta 20/21 bo vodila Ester Premate v nedeljo, 21. 2. 2021, teren pa opisuje tako:

 

Na speleobiološkem terenu se bomo odpravili v nekaj manjših kraških jam. Spoznali bomo različne vodne in kopenske jamske živali ter njihove posebnosti in prilagoditve na življenje v podzemlju. Za teren ne potrebuješ nobenega predhodnega znanja, izkušenj ali posebne opreme, le željo po spoznavanju jamskega okolja. Vsak si mora zagotoviti svoje škornje, rokavice (vrtne/delavske) in oblačila, ki jih ni škoda (najboljše kakšen delavski kombinezon). Prijavljeni na teren boste kasneje dobili še natančnejša navodila glede opreme in izbora jam, ki je nekoliko odvisen od vremenskih razmer.

 

Teren je tudi veljaven izbirni teren za predmet TDBZ.
KDAJ: nedelja, 21. 2. 2021, ob 8.00 pred biološkim središčem

KJE: Točna lokacija terena bo sporočena naknadno

NE POZABI: Škornji, rokavice (vrtne/ delavske), oblačila, ki jih ni škoda. Pogojno: Če imaš svojo planinsko čelado in čelno luč, ju tudi vzemi.Prijave na teren se odprejo v sredo, 17. 2. 2021 ob 19.00. Število mest je omejeno, zato predlagam, da prijavo pošlješ točno ob uri. Svoje podatke pošlji preko elektronske pošte na naslov lan.zirkelbach99@gmail.com:

 

Zadeva: Speleobiološki teren – prijava

 

-IME PRIIMEK

 

-SMER IN LETNIK ŠTUDIJA

 

-MOBILNA ŠTEVILKA

 

-ALI IMAŠ NA VOLJO AVTO DA/NE

 

Med terenom upoštevajte priporočila NIJZ za preprečitev širjenja SARS-CoV 2.

Teren je namenjen članom društva študentov biologije. Včlanite se lahko prek spletne strani (dsb.si), članarino pa poravnate prek TRR ali pa na začetku terena pri organizatorju.

Avtor naslovne fotografije je Rudi Kraševec.

Sofinancer projekta je ŠSBF.

ssbf